meisjesaandestudielogo
Home     l     De Stichting     l     Odisha    l     Help mee/doneer     l    Nieuwsbrief     l     Contact
De stichting
Meisjes in Odisha
Meisjesschool
Ontstaansgeschiedenis
Initiatiefnemers


Initiatiefnemers van de nederlandse stichting

Het kan toch niet, dat meisjes niet naar school kunnen!!
Juist vrouwen met scholing hebben een belangrijke positieve invloed op de sociale gemeenschap en dus op de toekomstige ontwikkeling van hun omgeving.  Als zij mogen leren voorkomt het tevens kinderarbeid en ongewenste tienerzwangerschappen. Ook voor de meisjes moet er een school komen. Daar ga ik voor.’

Lydia Dekker is jarenlang werkzaam geweest als docente, in het beroepsonderwijs overwegend aan meisjes. ‘In Nederland zijn de mogelijkheden legio ook voor meisjes. Wat onvergelijkbaar met de situatie in het Indiase Odisha …’ Lydia werkt als medisch maatschappelijk werker in een academisch ziekenhuis.

Yvonne Dekker (geen familie): “Als docente klassieke yoga reis ik jaarlijks naar India voor bijscholing. Ik zie als ik daar ben met eigen ogen steeds weer de armoede op straat en zocht naar een project om mij voor langere tijd belangeloos in te zetten. Dat heb ik gevonden in dit unieke en kleurrijke project.
‘Een olifant voor een meisjesschool’ in het arme Odisha betekent: 1+1=3! Want goed onderwijs komt niet alleen de meisjes ten goede. Wij weten niet hoever de invloed hiervan precies reikt, maar dŗt die heel veel verder zal reiken behoeft geen uitleg! En iedereen die op welke manier dan ook  een steentje bijdraagt deelt in dit geluk”!

Frank Sturkenboom: ‘Allereerst aangestoken door de inspirerende geluksolifantjes, het symbool van ORISSA ZAL LEVEN!, en geŽnthousiasmeerd voor dit project zonder strijkstok, besloot ik mij als penningmeester in te zetten.’ Frank: ‘de eerste steen voor de meisjesschool werd gelegd toen de Nederlandse stichting formeel rond was. Een prachtig voorteken voor ons project!’. Frank is werkzaam als organisatieadviseur.

Lydia, Yvonne en Frank vormen het bestuur van de nederlandse stichting.

Onze vaste vrijwilliger is Angela Raanhuis.