logo
Home     l     De Stichting     l     Odisha    l     Help mee/doneer     l    Nieuwsbrief     l     Contact
De stichting
Meisjes in Odisha
Meisjesschool
Ontstaansgeschiedenis
Initiatiefnemers


zitles
lesWat de stichting wil bereiken
Doel van het project in brede zin is het realiseren van een zelfstandig, onafhankelijk bestaan van de bevolking in Odisha in India. De opleiding van jongeren is een eerste stap om een krachtig ontwikkelingsproject te creren. Het huidige hoofddoel is het realiseren van de meisjesschool.
De stichting heeft haar beleid vastgelegd in een beleidsplan. Dat beleidsplan kunt u hier downloaden.
En de jaarlijkse financiele verantwoording kunt u hier downloaden.


Waar de stichting op voortborduurt
Door inzet met hart van Bhagaban Dev, oprichter van de scholen, is het inmiddels mogelijk geworden een school voor jongens te starten in Orissa. Naast wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis en vier talen waaronder Engels, leren ze om op ecologische en duurzame wijze landbouw te bedrijven.
De jongens worden in contact gebracht met zowel westerse als oosterse kennis, ontwikkelen gevoel voor ethiek en verantwoordelijkheid, en leren wat voor henzelf en voor de mensen om hen heen belangrijk is. Respectvolle omgang met de natuur, met anderen en met zichzelf is een vanzelfsprekendheid geworden.
Na afloop van de schoolperiode wordt de jongens de mogelijkheid geboden een studie in India of in het buitenland te volgen. Zo zullen zij uiteindelijk met hun kennis, kracht en moed een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de streek Orissa als geheel. Nu de meisjes nog!
Daarvoor werkt de stichting samen met Bhagaban Dev die belangeloos en met overtuiging het werk ter plekke verricht.

Ok hoop en kansen voor de meisjes van Orissa!
Bhagaban Dev maakt meermaals mee dat een meisje voor zijn school staat met de vraag of zij ook mag komen leren. En van hen zei dat ze zou willen sterven om in een volgend leven als jongen geboren te worden, om dan eindelijk naar de school te kunnen gaan. Deze ervaringen hebben Bhagaban bewogen om zich te gaan inzetten voor de meisjesschool.

Voor de bouw van de school en om te kunnen starten is 100.000 euro nodig.